Gulvbranchens stærkeste trægulv er en SUPER succes

Moland præsenterede for lidt mere end et år siden satsningen SUPER EG. Et PEFC-certificeret egetræsplankegulv bestående af en ultrahård kerne af HDF-træ forstærket med hele otte lag titaniumlak. En potentiel game changer, kaldte man det hos Moland. Men hvordan er det gået efter lanceringen, og hvad er status ved indgangen af det nye år?

Hos Moland i Skive lægger de, trods deres jyske ophav, ikke skjul på, at de er visionære og har store ambitioner. Det gælder i dag, og det gjaldt også med lanceringen af et helt nyt og ganske hårdført plankegulv.

- Vi gik ind til lanceringen af SUPER EG med en tro på, at vi stod med et bud på en ny form for trægulv, der kunne blive gulvbranchens nye game changer. Vi lancerede i september 2020, og vi er rigtig godt tilfredse med salgsudviklingen, fortæller Markedschef Jens Klampe.

SUPER EG udgør 20 procent af den samlede omsætning

Allerede morgenen efter lanceringen blev Molands sælgere lagt ned af efterspørgsler, og sådan fortsatte det i måneder. Jens Klampe er sikker på, at succesen er afledt af flere ting.

- Vi valgte at vende markedsføringen på hovedet og henvendte os for første gang direkte til privatkunderne, fordi SUPER EG er et produkt, der har deres interesse, siger Jens Klampe og fortsætter:

- Derudover ramte vi en efterspørgsel på noget bæredygtigt i markedet. Vi bruger nemlig ikke meget egetræ til at fremstille produktet. Således får vi mere ud af en træstamme. De kunder, der interesserer sig for bæredygtighed, fanger denne detalje. Prikken over i’et er naturligvis, at plankerne er meget nemme at holde vedlige.

SUPER EGs hårde trækerne er forstærket med otte lag titaniumlak. Disse lag giver plankerne en meget høj styrke i bare 10 mm tykkelse. Gulvet er så slidstærkt og robust, at det er klassificeret i klasse 33, der svarer til et laminatgulv til erhvervsbrug.

Moland har etableret dedikerede udstillinger i 250 byggemarkeder, hvilket svarer til omtrent halvdelen af alle landets byggemarkeder. Derudover er mere end 1.000 prøvebestillinger og -pakker sendt det seneste år. Jens Klampe fortæller, at de for at følge med efterspørgslen har lavet et eget lille værksted, som producerer disse prøvepakker.

Flere nyheder på vej

Til marts udvides SUPER-serien med en ASK. Hos Moland ved man af erfaring, at lyse nuancer passer godt ind i nordisk design og de ser frem til udvidelse af sortimentet.

- Overordnet er der fortsat en præference for egetræ fremfor den noget lysere ask, men det betyder ikke, at vi ser mindre frem til at kunne tilbyde kunder et bredere udvalg, fortæller Jens Klampe.

Markedschefen løfter afslutningsvis sløret for, at der i starten af 2022 lander endnu en ny produktserie fra Moland:

- Vi glæder os til at kunne udvide sortimentet endnu engang og denne gang med endnu et stærkt produkt i gulvfamilien.

Find flere oplysninger, specikationer og vejledninger om SUPER EG 

 

KLIK HER OG GÅ TIL SUPER EG UNIVERSET