Korkgulv fra Moland forbedrer akustikken og sparer tid ved lægningen

Med en bagside af kork er gulvet SUPER EG Cork både lyddæmpende, behageligt at gå på og hurtigt at lægge. Samtidig har det den miljømæssige fordel, at korken ikke kræver fældede træer, men skrællet bark, der vokser frem igen.

Vinpropper, opslagstavler, bordskånere, slibeklodser og skosåler.

Listen over produkter, som naturmaterialet kork indgår i er lang. Og det er der god grund til. Kork har nemlig en række gode, naturlige egenskaber, som gør det velegnet til mange forskellige formål.

Derfor har danske Moland udvidet deres sortiment med et nøje udvalgt gulv, der har et tyndt lag af kork på undersiden, mens egetræ pryder toplaget, og HDF udgør kernen.

Korkgulvet er en del af gulvserien SUPER EG, som Moland lancerede sidste år, og som udmærker sig ved at være hurtigt og effektivt at lægge, samtidig med at det er et af markedets stærkeste gulve.

- Vi er i Moland meget glade for vores SUPER EG-gulv, som har kork på bagsiden. Kork er et 100 procent naturligt produkt, og det har en række egenskaber, som gør det yderst velegnet til gulve, fortæller markedschef i Moland, Jens Klampe.

Korken sparer en arbejdsgang

En af de egenskaber, som gør, at kork egner sig særligt godt til gulve, er, at det er lyddæmpende. De to millimeter kork, som udgør bagsiden på det nye SUPER EG-gulv, er nok til, at gulvet er både trindæmpende og behageligt at gå på.

- Med kork på bagsiden sparer håndværkerne en arbejdsgang. De skal ikke lægge et lyddæmpende underlag, før de lægger selve gulvet, som det ellers er tilfældet med traditionelle gulve. Det kommer i sidste ende forbrugerne til gode, fordi det bliver hurtigere at lægge gulvet, lyder det fra Jens Klampe, der understreger, at der dog stadig skal lægges en fugtspærre, hvor det påkræves.

Folk trækker på smilebåndene

En anden fordel ved kork er, at det er et miljøvenligt materiale. Korken stammer nemlig fra barken på såkaldte korkege, der vokser i Portugal og i Middelhavsområdet.

Fordi det kommer fra barken, er det ikke nødvendigt at fælde træerne for at gøre brug af korken. Træerne ”skrælles” derimod med håndkraft, og efterfølgende producerer de et nyt lag kork, som igen kan skrælles og udnyttes til andre produkter.

- Vores SUPER EG med korkbagside er træ hele vejen igennem. Det fantastiske er, at en del af træet stammer fra korkege, som stadig vokser. Den anden del – selve toplaget – stammer fra fældede træer, men de er PEFC-certificerede, så vi har garanti for, at der tages hånd om klima og miljø, siger Jens Klampe.

Og meget tyder på, at forbrugerne er glade for fordelene ved det nye gulv med kork fra Moland.

- Vi har udelukkende fået positive tilbagemeldinger. Kork er et materiale, som er let at forholde sig til. De fleste kender kork, fordi de måske har haft en farmor, som havde et køkkengulv af kork, eller de har bordskånere af kork derhjemme. Det er et letgenkendeligt materiale, og det får folk til at trække på smilebåndene, fortæller Jens Klampe.

Han forudser, at kork med tiden vil komme til at spille en større og større rolle i vores boligindretning.

SUPER EG med kork:

Korkgulv fra Moland er en del af gulvserien SUPER EG. Det er opbygget i tre forskellige lag, hvor egetræ udgør toplaget, kernen er HDF, og bagsiden består af finer og to mm lyddæmpende kork. Takket være gulvets ultrahårde HDF-kerne og 8 lag titaniumlak er gulvet næsten vedligeholdelsesfrit.

Faktaboks om kork:

Kork er et naturprodukt, som stammer fra barken på korkege. Korkegene gror i Portugal og i Middelhavsområdet, hvor det har været anvendt i flere tusinde år til blandt andet bøjer til fiskenet og skosåler. I dag bruges langt størstedelen af verdens kork til vinpropper, da kork stort set er uigennemtrængeligt for væsker.

Find flere oplysninger, specikationer og vejledninger om SUPER EG 

 

KLIK HER OG GÅ TIL SUPER EG UNIVERSET