Moland har leveret 7.000 kvm gulv til de mest spektakulære tårne i København

Kaktustårnene er tegnet af arkitektfirmaet BIG - Bjarke Ingels Group og indrettet med 495 ungdomsboliger.Boligerne er bygget med udgangspunkt i nordisk design. De har et råt og tidløst udtryk med brug af flere naturmaterialer og træbeklædte elementer. Det ses bl.a. på Kaktustårnenes gulve, hvor omkring 7.000 kvm gulv består af 3-stavs parketgulv i eg med mat lak.

Kaktustårnene, der også kaldes Kaktus Towers, består af to tårne med højder på henholdsvis 62 og 77 m. Tårnene er opført med facader i glas, træ og metal, der bidrager til et varieret og livligt udtryk i kombination med de kantede altaner. For arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group har det været et ønske at skabe et spektakulært vartegn med en unik arkitektonisk stil.

De ekstraordinære tårne har hver en sekskantet kerne, der omgives af firkantede dæk, som snor sig omkring midten med altaner i forskellige niveauer. Formen på tårnene betyder, at alle boligernes altaner byder på forskellige udsigter, så mens nogle kan nyde et udkig mod Kødbyen eller Hovedbanegården, har andre glæde af Københavns indre byliv eller det grønne Amager Fælled.

Kaktustårnene er et atypisk byggeri, der har fået navn efter deres unikke udseende, siger Morten Andersen, der er key account manager hos Moland, som har leveret gulve til projektet.

På trods af sit særlige udseende er byggeriets facader lavet i materialer, der falder ind i bybilledet. Træfacaderne skaber et naturligt udtryk ved siden af det matte stål, fortsætter han.


 

Rige muligheder for fællesskab

Kaktustårnene indbyder til fællesskab, og det har været et mål for projektet at skabe sociale samlingspunkter for beboerne. De har f.eks. mulighed for at mødes på kryds og tværs omkring faciliteter som sociale lounges, fælleskøkken og aktivitetszoner med bl.a. træningscenter. Der er lagt op til, at beboerne i de mange ungdomsboliger tager del i det sociale liv, som tårnene inviterer til. Tårnene stod klar til indflytning i sommeren 2022.

 

Velindrettede boliger i smukt design

Alle lejlighederne har egen altan på op til 12 kvm. Når det danske vejr byder på koldere temperaturer, kan himlen også betragtes indefra gennem lejlighedernes store panoramavinduer. Ud over adgang til altan har boligerne et fleksibelt design med specialdesignet inventar, der gør det nemt at variere rummene og skifte fra f.eks. stue til soveværelse. På den måde udnyttes hver af de moderne ungdomsboligers ca. 33 kvadratmeter bedst muligt.

Boligerne er bygget med udgangspunkt i nordisk design, og de har et råt og tidløst udtryk med brug af flere naturmaterialer og træbeklædte elementer. Dette ses bl.a. på Kaktustårnenes gulve, hvor omkring 7.000 kvm gulv består af 3-stavs parketgulv i eg med mat lak. Det 22 mm tykke gulv er leveret af Moland, der har bidraget til logistikken på byggeriet ved at kunne håndtere leverancer af 1000 kvm gulv ad gangen.

Egetræsgulvet er traditionelt og har et flot æstetisk udseende, som bringer varme til hele rummet, siger Morten Andersen, og afslutter:

Eg er meget populært for tiden og kan bruges til både borde, paneler og gulve. Der er meget træ i byggeriet ved Kaktustårnene, og her spiller Molands egetræsparket flot sammen med de øvrige materialer i træ, fortsætter han.